Oppmerking av felt

04.10.2019 (Oppdatert: 05.06.2020)

Bruk av vinkelprisme kombinert med målebånd og stikkstenger gir nødvendig nøyaktighet ved utstikking av forsøksfelt.

Målebånd

Målebånd kan kjøpes fra flere leverandører. Vi anbefaler målebånd av glassfiber eller nylonbelagt stål, gjerne med utveksling på sveiva for rask innrulling. Det er viktig at målebåndet har skala på begge sider!

Noen aktuelle leverandører:

- AST Landbruk AS (vinkelprisme og stikkstenger)

- Blinken AS (vinkelprisme og stikkstenger)

- Evensen AS Vinkelprisme, målebånd

Stikketiketter av tre

Forsøgsverktøj forhandler også trestikker til merking av ruter.

KLH Trading. Et alternativ for trestikker kan være KLH Trading AS, Malmgatan 45, 566 32 Habo i Sverige, tel. 036-450 55, mobil 070-827 78 84, e-post: klh@telia.com, (ikke egen hjemmeside). Disse stikkene leveres både som gule og som røde stikker. Bredde 30 mm, Lengde 250 mm og tykkelse 2 mm.

Trestikker fra L.O.G.

Merking av hjørner

Når feltet er stukket ut merkes hjørnene med brøytestikker av bambus eller plast. Her er det mange leverandører i markedet, bl.a. Felleskjøpet og Våler Vekst. Hvite trekkerør i plast er også godt egnet. Disse kan skaffes fra lokal elektriker eller div. elektrovarehus. Fordelen med disse er at de tåler nedbøying fra for eksempel en sprøytebom.

Forsøgsverktøj i Danmark har hvite bøyelige PVC rør i lengder på 1,7 m. Her finnes det også glassfiberstenger på 1500 x 6 mm og 2000 x 6 mm. Til disse finnes det også klemmer slik at en kan montere på vimpler.

IMG 1513 red Foto: Einar Strand
Hjørnestenger

NLR Trøndelag kjøpte våren 2021 hjørneflagg fra Imex Fiber AB i Malung i Sverige. Pris kr. 20 for komplett flagg. Teksten er trykt på vimplene, men logoen er klistremerke som rapporteres å sitte litt dårlig. Trykk av denne anbefales. Frakt for 200 hjørneflagg kr. 3000.-

Hjørneflagg Einar Strand

Skilt til forsøksfelt

(Oppdatert: 05.06.2020)

Frøsalget i Danmark har gjennom flere år levert diverse forsøksutstyr, bl.a. skiltholdere til skilting av forsøksfelt. De solgte virksomheten til DLF høsten 2016, men de har ikke videreført hele varesortimentet. Det har imidlertid kommet en ny leverandør, Forsøgsværktøj, som har mye av det samme varespekteret som Frøsalget hadde tidligere.

Gå til skilt hos Forssøgsværktøj