Oppmerking av felt

04.10.2019 (Oppdatert: 15.10.2019)

Bruk av vinkelprisme kombinert med målebånd og stikkstenger gir nødvendig nøyaktighet ved utstikking av forsøksfelt.

Målebånd kan kjøpes fra flere leverandører. Vi anbefaler målebånd av glassfiber eller nylonbelagt stål, gjerne med utveksling på sveiva for rask innrulling. Det er viktig at målebåndet har skala på begge sider!

Noen aktuelle leverandører:

- AST Landbruk AS (vinkelprisme og stikkstenger)

- Blinken AS (vinkelprisme og stikkstenger)

- Evensen AS  Vinkelprisme, målebånd

 

Når feltet er stukket ut merkes hjørnene med brøytestikker av bambus eller plast. Her er det mange leverandører i markedet, bl.a. Felleskjøpet. Hvite trekkerør i plast er også godt egnet. Disse kan skaffes fra lokal elektriker eller div. elektrovarehus. Fordelen med disse er at de tåler nedbøying fra for eksempel en sprøytebom.

Forsøgsverktøj i Danmark har hvite bøyelige PVC rør i lengder på 1,7 m. De forhandler også trestikker til merking av ruter. Et bedre alternativ for trestikker kan være KLH Trading AS, Malmgatan 45, 566 32 Habo i Sverige, tel. 036-450 55, mobil 070-827 78 84 (ikke egen hjemmeside). Disse stikkene leveres både som gule og som røde stikker. Bredde 30 mm, Lengde 250 mm og tykkelse 2 mm.

 

Siste nyheterFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.