NOR-sprøyta

(Oppdatert: 05.06.2020)

NOR-sprøyta – forsøkssprøyte med trykkbeholder for konstant arbeidstrykk NOR-sprøyta slik den er i dag ble produsert og levert av Olav Langmyr. Denne arbeider med trykkluft komprimert i en 2,6 l stålbeholder. Arbeidstrykket kan varieres mellom 0 og 6 kp/cm2. Hver trykkbeholder holder til ca. 30 ruter. Det bør anskaffes 3 trykkluftbeholdere. Disse må fylles enten hos brannvesen eller i en dykkerforretning. Dette byr enkelte steder på problemer. Vestfold Forsøksring har derfor laget et enkelt system for fylling av flaskene. Ved hjelp av en spesiallaget slange, samt et enkelt kjølesystem (vannbad) fylles luft fra ei større luftflaske som leies for sesongen av Hydrogas leverandør.
Sprøyta er svært lett og bæres på ryggen. Den leveres med tre sprøytebommer og er levert i vel 40 eksemplarer. Produksjonen har opphørt, men det er muligheter for å få tak i brukt utstyr og få tatt ei eventuell oppgradering og nødvendig vedlikehold på dette.   For nærmere opplysninger, henvendelse. Kjell Wærnhus, eller Olav Langmyr.

Bruksanvisning for NOR-sprøyta.

 

De som trenger ny bæresele til meisen på NOR-sprøyta kan bestille det fra Sprøyte Gården AS. Produkt nr. 172708  (282510 comfort bæreselene til Berthoud Vermorel 3000 Electric ryggsprøyte). Pris ca. kr. 650,-  Tips: Fest med karabinkrok øverst (se bilde 3). Bilde 1. Bilde 2. Bilde 3.

Siste nyheterFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.