Forsøkssåmaskiner

04.10.2019 (Oppdatert: 04.10.2019)

Såmaskiner

Mange enheter er i dag oppsatt med Øyjords selvgående "Spasertype", som er produsert hos Wintersteiger i Østerrike. Disse forsøkssåmaskinene egner seg godt i rådgivingsenhetene. Produksjonen er imidlertid innstilt for mange år tilbake. Maskinene er godt egnet for forsøk. De sår nøyaktig og er lette å transportere på biltilhenger. Maskinene er lette og er utstyrt med slepelabber noe som er utfordrende ved for eksempel redusert jordarbeiding.

 

 

Det finnes også noen eksemplarer av denne maskinen som en trepunktsmontert utgave.

 

Det eksiterer fortsatt også noen eksemplarer av Øyjords forsøkssåmaskin frontmontert på Agria  tohjuls-traktor. Denne kombinasjon mellom de gamle Øyjord forsøkssåmaskiner for Agria 1700 tilpasset de nye Agria-modellene har vært den billigste løsning på behovet for såmaskin.

 

Kombisåmaskiner

Det er en stor fordel for kvaliteten på forsøkene om de kan anlegges med en kombisåmaskin. Radgjødsling gir jevnere felt og maskinene egner seg også godt til å anlegge gjødslingsforsøk. Disse traktormonterte maskinene er også tyngre og mer robuste med tanke på bruk etter redusert jordarbeiding.

Det er flere typer på markedet. Både Haldrup, Zürn og Wintersteiger leverer forsøkskombimaskiner. De fleste av disse maskinene som tilbys kan skreddersys til kundens ønsker og er som standard ikke utstyrt som kombimaskiner. Så langt har det i Norge vært levert en maskin fra Zürn og flere maskiner fra Wintersteiger. Disse er utstyrt med skållabber til frø og rette labber til gjødsla. I tillegg har de to utmaterorganer, en for frø og en for gjødsel. I tillegg er de utstyrt med gjødselkasser for kontinuerlig gjødsling. Maskinene krever en traktor som er tilpasset rutebredden både i forhold til hjulvidde og dekkdimensjon for å oppnå et godt resultat.

Siste nyheterFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.